Nieuw jaar, Nieuwe website

2012

Omdat het alweer 2012 is en we het nieuwe jaar graag fris in willen gaan hebben we besloten dat het tijd was om de eigen website eens een flinke update te geven. Zowel het uiterlijk als onder de motorkap.

Bepaalde elementen en kleuren uit het vorige ontwerp hebben we (in zekere mate) behouden, maar verder hebben we de rest behoorlijk op de schop gegooid.

Een drietal zaken stond voorop, en waren een absolute must, bij het ontwikkelen van de nieuwe site. Dat waren:

  • Een minimalistisch ontwerp
  • Een adaptieve website
  • Betere schonere code

 Een minimalistisch ontwerp

Less is more zegt men wel. Iets waar wij ons steeds bewuster van zijn geworden. Veel poespas komt de gebruikerservaring vaak niet ten goede. Terwijl juist de ervaring van de gebruiker voorop behoort te staan.

Natuurlijk, we hadden een hoop poespas toe kunnen voegen aan de nieuwe site om te laten zien wat we wel niet kunnen. Maar als het niet nodig is, is het niet nodig. Bovendien laten we alle sites in ons portfolio goed zien wat we kunnen.

Daarom hebben we er voor gekozen om het geheel strak,minimaal en zonder al te veel gedoe te houden. Het resultaat spreekt voor zich!

 Een adaptieve website

In de laatste jaren is het mobiele internet met een opmars bezig. Steeds meer gebruikers benaderen websites vanaf een smartphone of tablet. Hoewel smartphones en tablets de mogelijkheid bieden om in te zoomen op de website, is dit natuurlijk verre van een best practice.

Mobiele websites, die apart worden ontwikkeld om mobiele gebruikers een uitkomst te bieden, zijn een tijd lang het antwoord geweest. Het probleem hiermee is dat er eigenlijk 2 aparte websites worden ontwikkeld. De algemene website en de mobiele website. Dit is onnodig veel werk en een onnodige aanslag op het budget. Ook dit is verre van een best practice dus.

Een website die zichzelf aanpast op basis van het apparaat waarmee deze bekeken wordt: dat is een best practice! Een zogeheten adaptieve website of responsieve website.

Omdat dergelijke websites steeds belangrijker worden in het vakgebied hebben we besloten met om met onze eigen nieuwe website de eerste stappen in deze richting te zetten.

Het resultaat is een nieuwe website welke “veranderd” op basis van het apparaat waarmee deze bekeken wordt. Gebruikers van een vaste computer, tablet en smartphone wordt ieder een op maat gemaakte variant geserveerd. Ideaal!

Betere schonere code

Met de komst en steeds betere ondersteuning van HTML5 en CSS3 hebben we ook de code op de schop genomen en vrijwel compleet herschreven. HTML5 en CSS3 bieden veel nieuwe mooie en leuke mogelijkheden en daar maken we graag gebruik van

Geplaatst in: Updates Een reactie

Een reactie

  1. Johnk944 op

    Some really quality blog posts on this internet site , saved to fav. ggdgekebckaa

Plaats een reactie